Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dobogós terveket szőnek a férfi kézisek - egyelőre edzőt keresnek

2015.05.29

Edzőt keresnek a jövőre már dobogós helyet megcélzó mohácsi férfi kézilabdások

2015. május 29. péntek 07:02

 
Edzőt keresnek a jövőre már dobogós helyet megcélzó mohácsi férfi kézilabdások

A Mohácsi Textiles Kézilabda Klub (MOTEX) felnőtt csapata számára befejeződött az idei szezon. A fiúk a Baranya megyei bajnokságban egy ponttal lemaradva a dobogóról, végül a negyedik helyen zártak.


A csapat elsődleges célkitűzése a tavalyi hatodik helyezésnél jobb eredmény elérése volt. A bajnokságnak ennek megfelelően két új igazolással vágtak neki és gyakorlatilag már ősszel teljesítették elvárásaikat, hiszen hat győzelem és két vereség után holtversenyben az élen álltak a fiúk.

 

- Fizikálisan nagyon jól felkészültünk, ami minden mérkőzésre rányomta a bélyegét. Régen az volt a gyengeségünk, hogy nem bírtuk a végjátékot erővel, ezzel szemben idén ez lett az egyik legnagyobb erősségünk, hiszen nagyon sok mérkőzést döntöttünk el az utolsó tíz percben - mondta Csiba László, a Motex KC elnöke és irányító játékosa.

A csapat nagyon összeállt, egyre több néző látogatott ki a fiúk mérkőzéseire. A tavaszi szezonnak már egy új igazolással és edzővel vágtak neki.

- Viszonylag kevesen vagyunk, így mindenképpen erősítés volt az új irányító-átlövő játékos, aki Komlóról érkezett. Emellett sikerült új edzőt is szereznünk, Kovács Tamás személyében, akire nagy szükségünk volt, hiszen Oszlár Péter NB1-es kötelezettsége miatt, szinte egész ősszel edző nélkül készültünk - folytatta a mohácsi játékos.

A sikeres felkészülés után nagy reményekkel vágott neki a bajnokság második felének a Motex, ám az élet keresztbe húzta számításaikat.

- Már a felkészülés során megsérült két játékosunk és itt még nem volt vége. Az első mérkőzésen ugyan még sikerült egy szép sikert aratnunk, azonban újabb négy sérülés csúszott be és ez nagyon rányomta a bélyegét a szereplésünkre és a csapat motivációs szintjére is. Ráadásul ezek nem pár héten belül gyógyuló sérülések voltak, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk - mesélt a csapat nehézségeiről az irányító.

Zsinórban négy vereség után, azonban az együttes kimászott a gödörből és a visszalévő három hazai mérkőzésen győzni tudott. Az utolsó előtti fordulóban a Harkány csapata érkezett Mohácsra, ami a legfontosabb találkozó volt, hiszen a Mohácsnak mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy életben tartsa éremszerzési esélyeit.

- Előzetesen úgy számoltuk, hogy ez a meccs dönt majd a bajnoki címről, ami így is volt, csak ekkor mi már nem szerepeltünk az esélyesek között. Szép számú közönség előtt, nagy csatában, fegyelmezett játékkal két gólos győzelmet arattunk, ezzel visszavágtunk az idegenbeli vereségért. A Harkány pontvesztésével biztossá vált, hogy csak másodikak lesznek, amit vissza is adtak, hiszen az utolsó fordulóban sehogy sem akartak nyerni Hosszúhetényben, így ezzel a döntetlenért járó egy ponttal előzött meg minket a Hetény tabellán - mesélt a nem éppen sportszerű esetről Csiba László.

A csapat négy győzelemmel és négy vereséggel zárta a tavaszi szezont, ezzel negyedik helyen zárta a bajnokságot. A tizenhat mérkőzés alatt száztizenkilenc gólig jutó Csiba László elmondta, hogy összességében eredményes szezont zártak és a tavalyi évhez képest sokat fejlődtek védekezésben és támadásban egyaránt. Sokkal fegyelmezettebben és gyorsabban kézilabdáznak illetve külön kiemelte, hogy folyamatosan növekedett a nézőszám, amit hatalmas dolognak tartanak.

   Jövőre újabb előrelépést terveznek a klubnál, ami nem lesz könnyű feladat, hiszen Kovács Tamás nem tudja vállalni a munkát, így jelenleg edzőt keresnek a csapat élére illetve szeretnének új játékosokat is igazolni, elsősorban belső és kapus posztra. A felkészülést várhatóan augusztusban kezdi meg a csapat.

Erdélyi Bianka