Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kosaras utánpótlás és felnőtt torna Mohácson

2015.06.02

eredmenyhirdetes.jpgKét helyszínen pattogott a labda, a Marek Sportcsarnokában és a Mohácsi Sport- malomban, péntektől vasárnapig. A mohácsi egyesület vezetői, Virág Tamás elnök, Szentendrei Áron és Huth Árpád alelnökök, valamint a felkészítő edzők és szervezők munkájának köszönhetően sikerült emlékezetes tornát rendezni.

 

A rendezvény már pénteken elindult, az egyesületünk U19-es csapata első tétmérkőzésén 61:32 arányú győzelmet szerzett a Bátaszék hasonló korú együttese ellen. Az eseménysorozatot színesítette egy öregfiúk-mérkőzés is, amelyen olyan játékosok léptek pályára, akiknek életében a kosárlabda fontos szerepet játszott.

 

Hat csapat indult a Kenguru korosztályban (11 évesek). A fiatalok elevenek, játékosak, lelkesek voltak. Nem ismertek elveszett labdát, csupaszív játékuk pedig magával ragadta a nézőket, szülőket. Cselezőkészségük, kreativitásuk korukat meghazudtalóan magas szintű. A tornát a PVSK kis kosarasai nyerték, miután a döntőben 38:34-re nyertek a Szekszárd ellen. A 3. helyezett a Bonyhád csapata lett, a Mohács csapata a hatodik helyen végzett. A mieink az első tétmérkőzéseiket játszották a tornán a hosszú ideje együtt edződő ellenfelek ellen, és derekasan helytálltak.

 

A kicsik megmérettetését idén kiegészítette egy felnőtt torna, amelyen az egyesület egy éve megalakult felnőtt szekciója szerepelt. A mohácsi felnőtt csapat némi meglepetésre mindjárt az első bajnoki évben bajnoki címet szerzett idén a Megyei bajnokságban, a játékosok valamint az edző, Urbán Balázs remek teljesítményének köszönhetően.

 

A mieinkkel hasonló osztályban játszó pécsi ANK és a Bonyhád mellett az NB II -es Siófoki Kosársuli gárdája vett részt a tornán. Végül a Siófoki Kosársuli nyerte a felnőttek versenyét a Bonyhád és a pécsi ANK előtt, a mohácsi csapat a negyedik helyen végzett. Egy hónappal a bajnokság befejezése után a mieink nem tudták megtartani évközi jó formájukat. Ebben minden bizonnyal szerepet játszott az is, hogy a bajnokcsapatból hét játékos nem tudott részt venni a tornán . Mostani eredményük azonban nem homályosítja el az egész éves kiváló teljesítményüket, erőfelmérésre jó lehetőség volt a torna. A csapat jövőre szintén a Megyei bajnokságban indul, szeretnék tovább erősíteni a csapatot, és megint jól szerepelni.

A három napos rendezvényt a FIRE-STOP Tűzvédelmi SzolgáltatóKft., valamint a Baranya Megyei Önkormányzat jelentős mértékben támogatta, a torna fővédnöke Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke volt. További támogatók voltak a Gráf Trans Bt., az Infobit Kft. és a Kocsis Sportbolt. A tornát Dr. Göndöc András, a Baranya Megyei Önkormányzat főjegyzője nyitotta meg, a díjakat Szentendrei Áron, az egyesület alelnöke és Mezey Zoltán, a FIRE-STOP Kft. ügyvezetője adta át. Szervező munkájáért köszönet illeti Deli Esztert, Pécs Város Önkormányzatának képviselőjét.

írta: Cseperka József, Huth Árpád

kosaras-torna.jpg